Snažan hibridni sustav

Kompaktan i lagan te ujedno snažan hibridni sustav nudi hibridnu i EV vožnju s učinkovitom potrošnjom goriva. Sastoji se od 1.5 DUALJET motora, pogonske MGU jedinice, AGS automatiziranog mjenjača te sustava napajanja (140V litij-ionska baterija i inverter). Visokoučinkovita MGU jedinica velike snage omogućuje električnu vožnju tako što sama pokreće vozilo te isto tako pomaže motoru kod ubrzavanja vozila.

48V SHVS blagi hibridni sustav

S-CROSS je opremljen blagim hibridnim 48V SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) sustavom s visoko učinkovitim litij-ionskim baterijama, koje vožnju čine još posebnijom. SHVS se sastoji od laganog i kompaktnog 48V ISG (Integrated Starter Generator) generatora koji ima funkciju pomaganja benzinskom motoru, kad mu je snaga najpotrebnija, a to su ubrzanja i pretjecanja.

ALLGRIP

Neovisno o vrsti podloge i terena, Vitara uvijek osigurava besprijekorno prijanjanje. Zasluga je to napredne konstrukcije i nove ALLGRIP 4WD tehnologije čiji sofisticirani mehanizmi svaku vožnju čine istinskim zadovoljstvom. Kakva god da je cesta u pitanju, Vitara će ju savladati besprijekornom lakoćom, a vama neće biti potrebne nikakve posebne tehnike vožnje niti vještine. Možete birati između četiri načina rada 4WD Allgrip pogona – Auto, Sport, Snow i Lock pomoću kotačića na sredini konzole.

ALLGRIP – Sport način rada

Poboljšava vožnju u zavojima, dodajući više momenta na stražnje kotače, pritom osiguravajući bolji odaziv motora, čime optimizira karakteristike motora i pogona.

ALLGRIP – Snow način rada

Optimalan za snježne, neasfaltirane i druge skliske površine jer poboljšava prianjanje tijekom ubrzavanja te povećava stabilnost.

ALLGRIP – Auto način rada

Prioritet programa je štedljivost u tipičnim svakodnevnim vozačkim uvjetima, gdje se pogon automatski prebacuje u 4WD kada se otkrije proklizavanje.

ALLGRIP – Lock način rada

Za izvlačenje vozila iz dubokog snijega, blata ili pijeska sustav razdjeljuje više okretnog momenta na stražnje kotače, odnosno tamo gdje ga treba. Pritom su ESP sustav i druge nadzorne tehnologije optimizirane kako bi se u Snow način rada moglo prebaciti bez zaustavljanja automobila. Lock način rada automatski se prebacuje na Snow način rada pri brzinama iznad 60 km/h.

Pomoć pri vožnji nizbrdo

Na strmim padinama, kad kočenje motorom nije dovoljno, sustav automatski koči kako bi kontrolirao sigurnu brzinu. Ovaj sustav vam dodatno omogućuje nadziranje brzine spuštanja bez dodirivanja kočnice kako biste se mogli potpuno posvetiti upravljanju.

Prednji i stražnji parkirni senzori

Ultrazvučni senzori u branicima otkrivaju prepreke i daju audio-vizualna upozorenja koja vozač može vidjeti na zaslonu te ih čuti kao zvučno upozorenje.

Kamera za vožnju unatrag

Zaslon na instrument ploči prikazuje sliku prostora iza automobila snimljenu stražnjom kamerom, što pomaže u povećanju vidljivosti na stražnjoj strani automobila, pri vožnji unatrag.

7-inčni zaslon osjetljiv na dodir

Audio sustavom upravlja se pomoću zaslona osjetljivog na dodir, koji je intuitivan poput pametnog telefona. Ukoliko povežete svoj pametni telefon putem Bluetootha® ili USB kabela, moći ćete koristiti određene aplikacije s pametnog telefona na ovom zaslonu, koji osim radio uređaja sadrži kameru za vožnju unatrag i navigacijsku funkciju.

NAJSUVREMENIJA POVEZIVOST

Apple CarPlay

Apple CarPlay™ vam omogućuje da koristite iPhone za telefonske pozive, pristup glazbi, slanje i primanje poruka te dobivanje uputa pomoću vašeg glasa putem Siri ili dodirom na zaslon

Android Auto

Android Auto™ proširuje Android platformu u automobilu na način koji je napravljen baš za vožnju. Osmišljen je da minimizira ometanje pa možete uživati u vožnji s Googleovim uslugama poput Google Maps i Google Play Music. Nabavite aplikaciju Android Auto putem Google Play Store

MirrorLink

MirrorLink omogućuje prikazivanje različitih aplikacija na zaslonu vašeg pametnog telefona osjetljivog na dodir, omogućujući vam pristup značajkama vašeg pametnog

Višenamjenski upravljač

Višenamjenski upravljač omogućava vozaču potpunu kontrolu. Na upravljaču su dostupne radio i Bluetooth® opcije za pametni telefon, kao i funkcije vezane uz prilagodljivi tempomat koje su također integrirane u upravljač kako bi se osigurala maksimalna udobnost i sigurnost.